Vad går upp mot en klassisk kalvstek? Servera kokt potatis, kokta grönsaker och inlagd gurka till. Blir det något över är tunna skivor kalvstek ett utmärkt smörgåspålägg.
Sätt ugnen på 150 grader. Gnid in köttet ordentligt med salt och peppar och bryn det runt om.
Skala och skär löken och moroten i mindre bitar. Lägg grönsakerna i en ugnssäker form och steken ovanpå. Stek i ugn tills stekens innertemperatur är 65-70°C, ca 1 1/2 timme.. Håll köttet varmt i folie.
Sås
Smält smör i en kastrull. Ta av kastrullen från värmen och rör ner mjölet. Sätt tillbaka kastrullen på plattan och tillsätt grädden och buljongen. Du kan också hälla i den vätska som bildats i folien som håller köttet varmt. Låt koka i minst 15 minuter. Krydda med salt, peppar och gelé. Sila såsen.
Skär upp steken i tunna skivor och servera med såsen.