Kalvlever med bacon och kapris

Kalvlever med bacon och kapris
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kalvlever med bacon och kapris

10 ingredienser

Det här är en riktig klassiker. Grilla levern i en grillpanna eller på utegrillen.

Ingredienser

portioner
  • 600-700 g ungnötslever (eller kalvlever)
  • 8 skivor bacon
  • salt
  • vitpeppar, malen
  • 1 dl vetemjöl
  • 25 g smör
  • 2 msk kapris
  • 1 kruka persilja

Till servering:

  • potatis, stekt
  • lingonsylt

Gör så här

  1. Lägg baconet i kall stekpanna och låt det steka knaprigt i sitt eget fett. Låt det rinna av på hushållspapper. Hacka persiljan fint.
  2. Skär bort hinnor och ådror från levern. Skölj den, torka av och skär i knappt cm-tjocka skivor. Krydda med salt och peppar och klappa in dem i vetemjöl, så att de får en lätt pudrad yta.
  3. Stek leverskivorna i smör i medelvarm panna. Lägg upp på varma tallrikar tillsammans med baconet. Fräs kaprisen i smör och lägg på den. Strö persilja överst och servera genast.