Kalvlever med bacon och kapris
Kalvlever med bacon och kapris
10 ingredienser
Det här är en riktig klassiker. Grilla levern i en grillpanna eller på utegrillen.
Ingredienser
- 600-700 g ungnötslever (eller kalvlever)
- 8 skivor bacon
- salt
- vitpeppar, malen
- 1 dl vetemjöl
- 25 g smör
- 2 msk kapris
- 1 kruka persilja
Till servering:
- potatis, stekt
- lingonsylt
Gör så här
- Lägg baconet i kall stekpanna och låt det steka knaprigt i sitt eget fett. Låt det rinna av på hushållspapper. Hacka persiljan fint.
- Skär bort hinnor och ådror från levern. Skölj den, torka av och skär i knappt cm-tjocka skivor. Krydda med salt och peppar och klappa in dem i vetemjöl, så att de får en lätt pudrad yta.
- Stek leverskivorna i smör i medelvarm panna. Lägg upp på varma tallrikar tillsammans med baconet. Fräs kaprisen i smör och lägg på den. Strö persilja överst och servera genast.