Kalvfärsfrikadeller med squashtagliatelle
Kalvfärsfrikadeller med squashtagliatelle
15 ingredienser
25 m
Mustiga kalvfärsbullar i enkel tomatsås, serveras med spaghetti gjord på zucchini. Gott, enkelt och nyttigt!
Ingredienser
- 1 ägg
- 500 g kalvfärs
- 2 klyftor vitlök, pressade
- 0,5 dl färsk basilika, hackad
- salt
- svartpeppar
- 2 tsk örtagårdskrydda
- ca 1 tsk citronsaft
- 2,5 tsk olivolja
- 400 g passerade tomater [1 burk]
- 1 tsk honung, flytande
- 1 tsk torkad oregano
- 1 tsk torkad basilika
- 1 zucchini
Topping
- 2 msk pecorinoost, hyvlad
Gör så här
- Knäck ägg i en skål och blanda ner färs, 1 klyfta vitlök, örtagårdskrydda samt salt och peppar. Pressa ner lite citron och hackad basilika och forma till stora köttbullar.
- Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek frikadellerna några minuter. Häll krossade tomaterna i stekpannan och tillsätt vitlök, salt, peppar, honung och torkade örter. Låt puttra i 15 min.
- Hyvla och strimla squash och lägg upp på tallrik. Lägg på frikadellerna med tomatsåsen och toppa med hyvlad pecorino.