Kallrökt laxröra på smörstekt kavring

Kallrökt laxröra på smörstekt kavring Johan Carlén
Foto: Johan Carlén
Catarina König
Catarina König

Kallrökt laxröra på smörstekt kavring

4

12 ingredienser

20 m

Smörstekt kavring med en krämig laxröra passar perfekt till buffén eller att servera som tilltugg.

Ingredienser

portioner10 - 12
  • 150 g kallrökt lax
  • 150 g färskost
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 0,5 dl rödlök, finhackad
  • 0,5 msk dill, hackad
  • 0,3 citron, rivet skal
  • 6 skivor kavring
  • 20 g smör, att steka brödet i
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Dekoration

  • färsk pepparrot, riven
  • krasse (eller dill)

Gör så här

  1. Skär den kallrökta laxen smått.
  2. Blanda samman färskost, créme fraiche, hackad rödlök, dill och rivet citronskal.
  3. Vänd ned den fint hackade kallrökta laxen och smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Ställ svalt.
  4. Stansa ut rundlar av kavringen. Stek brödet i en rejäl klick mör på båda sidor tills det blir härligt smörrostat och krispigt.
  5. Skeda upp laxröran på den smörstekta kavringen och toppa med riven färsk pepparrot och klippt krasse