Kall kycklingcurry i baguette

Kall kycklingcurry i baguette
Foto: Tv4
Filip Poon
Filip Poon

Kall kycklingcurry i baguette

9

6 steg att laga

19 ingredienser

1 h

Den här underbara baguetten är fylld med en krämig curryröra, kyckling, sallad och örter. Perfekt macka att ta med på utflykten eller njuta av till lunch!

Tips! Gör vegetarisk genom att byta ut kycklingen mot stekt zucchini, haircoverts eller stekt halloumi. 

Ingredienser

portioner4 portioner

Kyckling

  • 4 kycklingbröst
  • 3 msk rapsolja
  • salt
  • 1 msk curry
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk vitlökspulver

Röra

  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 äpple, finhackad
  • 1 röd paprika, tärnad
  • 2 msk curry
  • 1 tsk malen gurkmeja
  • 4 msk rapsolja
  • 2 dl crème fraîche
  • 3 dl majonnäs
  • 15 cm purjolök, finskivad
  • salt

Servering

  • 4 baguette
  • sallad
  • persilja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Kyckling
    Olja in, salta och krydda kycklingen. Lägg på en plåt och tillaga i ugnen tills kycklingen uppnår en innertemperatur på 65-70 grader. Ta ut och låt vila. Skär sedan upp i grova bitar och ställ i kylen några minuter.
  3. Röra
    Fräs gul lök, äpple, paprika, curry och gurkmeja i rapsolja på medelhög värme i ca 4-5 minuter.
  4. Häll upp på en tallrik och ställ svalt ca 10-15 minuter.
  5. Ta sedan ut blandningen och tillsätt övriga ingredienser samt kycklingen. Smaka av med salt.
  6. Servering
    Skär upp brödet och lägg i lite salladsblad, fyll på med kycklingröran och toppa med lite örter.