Kall kycklingcurry i baguette

3 röster
1 h
4
Kall kycklingcurry i baguette
Foto: Tv4
1 h
4
4 portioner

Du behöver

Kyckling

  • 4 kycklingbröst
  • 3 msk rapsolja
  • salt
  • 1 msk curry
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk vitlökspulver

Röra

  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 äpple, finhackad
  • 1 röd paprika, tärnad
  • 2 msk curry
  • 1 tsk malen gurkmeja
  • 4 msk rapsolja
  • 2 dl crème fraîche
  • 3 dl majonnäs
  • 15 cm purjolök, finskivad
  • salt

Servering

  • 4 baguetter
  • sallad
  • persilja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Kyckling
    Olja in, salta och krydda kycklingen. Lägg på en plåt och tillaga i ugnen tills kycklingen uppnår en innertemperatur på 65-70 grader. Ta ut och låt vila. Skär sedan upp i grova bitar och ställ i kylen några minuter.
  3. Röra
    Fräs gul lök, äpple, paprika, curry och gurkmeja i rapsolja på medelhög värme i ca 4-5 minuter.
  4. Häll upp på en tallrik och ställ svalt ca 10-15 minuter.
  5. Ta sedan ut blandningen och tillsätt övriga ingredienser samt kycklingen. Smaka av med salt.
  6. Servering
    Skär upp brödet och lägg i lite salladsblad, fyll på med kycklingröran och toppa med lite örter.
26 juni 2020