Kall kyckling med citrongrädde

Kall kyckling med citrongrädde
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kall kyckling med citrongrädde

14 ingredienser

Fräsch festmat som går bra att göra klar i förväg.

Ingredienser

portioner
  • ca 1,25 kg kycklingbröst
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 4 svartpepparkorn
  • 1 lagerblad

Sås

  • 2 äggulor
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 citron, rivet skal
  • salt

Garnering

  • sallad
  • tomat
  • sparris
  • persilja

Gör så här

  1. Koka kycklingen klar ca 30 minuter med buljong och kryddor i kokvattnet. Låt den kallna i buljongen.
  2. Sjud gulor, senap och vinäger på låg värme under omrörning tills det tjocknar. Låt kallna.
  3. Vispa grädden hårt, vänd försiktigt ned den kalla äggkrämen. Smaka av med citron och salt.
  4. Ta bort skinnet på kycklingen och lägg upp den på fat med grönsakerna. Klicka på citrongrädden och strö på rivet skal.