Kalkonfrikadeller i tomatsås

POPULÄRT
Kalkonfrikadeller i tomatsås
Foto: TV4
Tom Sjöstedt 2016
Tom Sjöstedt 2016

Kalkonfrikadeller i tomatsås

16

5 steg att laga

25 ingredienser

Frikadeller på kalkonfärs som kokas i en mustig tomatsås och serveras med nykokt pasta och massor av riven parmesan.

Ingredienser

portioner4 portioner

Kalkonfrikadeller

  • 400 g kalkonfärs
  • 1 ägg
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 dl grädde
  • 1 dl färsk bladpersilja, hackad
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 citron, skalet
  • salt
  • svartpeppar

Tomatsås

  • 1 gul lök
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 stång blekselleri
  • 1 morot
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 knippe timjan
  • 1 lagerblad
  • 2 dl vitt vin
  • 600 g krossade tomater
  • 1 msk dijonsenap
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Servering

  • pasta

Garnering

  • basilika
  • parmesanost, nyriven

Gör så här

  1. Frikadeller
    Blanda allt till en homogen färs. Smaka av med salt och peppar. Rulla till fina små bollar.
  2. Tomatsås
    Skiva gul lök, vitlök och chili. Hacka blekselleri och dela morot i mindre bitar.
  3. Fräs lök, vitlök, selleri, morot, chili, timjan, lagerblad i olivolja. Slå på vitt vin och krossade tomater. Smaka av med dijonsenap, salt och peppar. Låt småputtra ca 15 min.
  4. Pasta
    Koka pasta enligt instruktioner på paketet.
  5. Tillagning av frikadeller
    Lägg i frikadellerna och låt koka klart i tomatsåsen. Plocka ut timjankvisten och vänd ned pastan i såsen.