Kalkonfrikadeller i tomatsås

POPULÄRT
koket.se
Kalkonfrikadeller i tomatsås
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Kalkonfrikadeller i tomatsås

25 ingredienser

Frikadeller på kalkonfärs som kokas i en mustig tomatsås och serveras med nykokt pasta och massor av riven parmesan.

Se Tom Sjöstedt laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Kalkonfrikadeller

  • 400 g kalkonfärs
  • 1 ägg
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 dl grädde
  • 1 dl färsk bladpersilja, hackad
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 citron, skalet
  • salt
  • svartpeppar

Tomatsås

  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 stång blekselleri
  • 1 morot
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 knippe timjan
  • 1 lagerblad
  • 2 dl vitt vin
  • 600 g krossade tomater
  • 1 msk dijonsenap
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Servering

  • pasta

Garnering

  • basilika
  • parmesanost, nyriven

Gör så här

Frikadeller

  1. Blanda allt till en homogen färs. Smaka av med salt och peppar. Rulla till fina små bollar.

Tomatsås

  1. Skiva gul lök, vitlök och chili. Hacka blekselleri och dela morot i mindre bitar.
  2. Fräs lök, vitlök, selleri, morot, chili, timjan, lagerblad i olivolja. Slå på vitt vin och krossade tomater. Smaka av med dijonsenap, salt och peppar. Låt småputtra ca 15 min.

Pasta

  1. Koka pasta enligt instruktioner på paketet.

Tillagning av frikadeller

  1. Lägg i frikadellerna och låt koka klart i tomatsåsen. Plocka ut timjankvisten och vänd ned pastan i såsen.