Kalkonfrikadeller i tomatsås

Spela video Kalkonfrikadeller i tomatsås
Foto: TV4
4

Du behöver

Kalkonfrikadeller

  • 400 g kalkonfärs
  • 1 ägg
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 dl grädde
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 citron, skalet
  • salt och svartpeppar

Tomatsås

  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 stång blekselleri
  • 1 morot
  • 1 röd chili
  • 1 knippe timjan
  • 1 lagerblad
  • 2 dl vitt vin
  • 600 g krossade tomater
  • 1 msk dijonsenap
  • olivolja
  • salt och svartpeppar

Servering

  • pasta

Garnering

  • basilika
  • nyriven parmesanost

Gör så här

  1. Frikadeller
    Blanda allt till en homogen färs. Smaka av med salt och peppar. Rulla till fina små bollar.
  2. Tomatsås
    Skiva gul lök, vitlök och chili. Hacka blekselleri och dela morot i mindre bitar.
  3. Fräs lök, vitlök, selleri, morot, chili, timjan, lagerblad i olivolja. Slå på vitt vin och krossade tomater. Smaka av med dijonsenap, salt och peppar. Låt småputtra ca 15 min.
  4. Pasta
    Koka pasta enligt instruktioner på paketet.
  5. Tillagning av frikadeller
    Lägg i frikadellerna och låt koka klart i tomatsåsen. Plocka ut timjankvisten och vänd ned pastan i såsen.
Kommentera receptet

Fler goda recept