Kale caesar

16 röster
20 m
4
20 m
4
4 portioner

Du behöver

Tofudressing

  • 2 dl ekologisk äggfri majonnäs
  • 50 g parmesan, riven
  • 50 g svensk ekologisk tofu
  • 1 msk sherryvinäger
  • 2 sardeller i olja, skurna i bitar
  • 0,5 dl vatten
  • salt och peppar

Sallad

  • 1 grillad kyckling
  • 1 stånd grönkål
  • 2 huvuden romansallad
  • 0,25 blomkål, hyvlad
  • 0,5 dl persilja, hackad
  • 4 skivor bacon, knaperstekt
  • 1 svenskt ekologiskt äpple, hyvlat
  • 4 rädisor, hyvlade
  • 4 msk glutenfria krutonger
  • citron

Gör så här

  1. Dressing
    Mixa ingredienserna till en slät sås!
  2. Caesarsallad
    Plocka kycklingen i mindre bitar.
  3. Skär salladen och strimla grönkålen fint och skölj i kallt vatten. Slunga torr.
  4. Blanda salladen med riven parmesan, grönsakerna och tofudressing.
  5. Lägg upp på en tallrik och varva med grillad kyckling. Toppa med knaperstekt bacon. Serveras med en citronklyfta och glutenfria krutonger.
6 februari 2016

Fler goda recept