Kåldolmar med hjort

Kåldolmar med hjort
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Kåldolmar med hjort

9 ingredienser

30 m

Hjort-”kåldolmar” med trattkantarell och äpple är en perfekt smakkombination nu på hösten.

Ingredienser

portioner
  • 4 dl rotselleri, tärnad
  • 3 dl grädde
  • 2 dl rundkornigt ris, kokt
  • 3 dl trattkantareller, stekt (eller annan svamp)
  • 600 g entrecôte (av hjort)
  • 1 savoykål
  • 3 dl rödvinssås
  • 1 äpple ingrid marie
  • smör (till stekning och sås)

Gör så här

  1. Börja med att koka rotselleri i grädde tills den är mjuk.
  2. Blanda det kokta riset med hälften av svampen, smaka av med salt och peppar.
  3. Skiva köttet.
  4. Plocka blad av savoykålen och blanchera mjuka.
  5. Fyll sedan varje kålblad med rotselleri och risblandningen.
  6. Värm såsen och smaka av med grädde från rotsellerin samt smör.
  7. Stek köttet till en innertemperatur på 50-55 grader och samtidigt kåldolmarna på båda sidorna tills de är klara.
  8. Nappera med sås och toppa med skivat äpple samt resterande stekt svamp.