Kåldolmar med hjort
Kåldolmar med hjort
9 ingredienser
30 m
Hjort-”kåldolmar” med trattkantarell och äpple är en perfekt smakkombination nu på hösten.
Ingredienser
- 4 dl rotselleri, tärnad
- 3 dl grädde
- 2 dl rundkornigt ris, kokt
- 3 dl trattkantareller, stekt (eller annan svamp)
- 600 g entrecôte (av hjort)
- 1 savoykål
- 3 dl rödvinssås
- 1 äpple ingrid marie
- smör (till stekning och sås)
Gör så här
- Börja med att koka rotselleri i grädde tills den är mjuk.
- Blanda det kokta riset med hälften av svampen, smaka av med salt och peppar.
- Skiva köttet.
- Plocka blad av savoykålen och blanchera mjuka.
- Fyll sedan varje kålblad med rotselleri och risblandningen.
- Värm såsen och smaka av med grädde från rotsellerin samt smör.
- Stek köttet till en innertemperatur på 50-55 grader och samtidigt kåldolmarna på båda sidorna tills de är klara.
- Nappera med sås och toppa med skivat äpple samt resterande stekt svamp.