Kål med kantareller och brynt svampskum

Kål med kantareller och brynt svampskum
Foto: TV4
Jonas Lagerström KK 2024
Jonas Lagerström KK 2024

Kål med kantareller och brynt svampskum

13 ingredienser

30 m

Kål i mängder, kantareller, kålrabbi och brynt svampskum blir en festlig rätt i helgen.

Se Jonas Lagerström laga receptet

logo

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 1 svartkål
  • 1 grönkål
  • 300 g spritärtor
  • 300 g bondbönor
  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 2 dl strösocker
  • 1 kålrabbi
  • 400 g kantareller
  • 200 g smör
  • 2 ägg
  • vinäger
  • 1 citron
  • rapsolja

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Skär ner kål.
  2. Plocka och blanchera ärtor och bönor.
  3. Koka upp ättika med socker och vatten tills sockret har lösts upp. Lägg i kålrabbin.
  4. Smörstek svampen.
  5. Spara smöret från svampen, låt svalna och vispa ihop med ägg, vinäger och salt. Lägg såsen i en sifon.
  6. Vänd upp kålen i en panna med olja och avsluta med salt samt citronskal och citronjuice.