Kaka med mandelmassa och choklad

POPULÄRT
kaka med mandelmassa och choklad
Foto: TV4/Mikael Göransson
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Kaka med mandelmassa och choklad

3 ingredienser

30 min

En ljuvlig kaka med Ernsts hemmagjorda mandelmassa och två olika sorters choklad. Här hittar du recept på hemmagjord mandelmassa >>

Ingredienser

  • 200 g mandelmassa
  • 100 g mjölkchoklad
  • 50 g vit choklad

Gör så här

  1. Sätt ungnen på 175 grader.
  2. Dela mandelmassa “korven” i skivor och baka av i ugnen 5-7 min.
  3. Smält choklad i varsin bunke på låg värme i vattenbad, blir värmen för hög när man smälter chokladen förstörs den, så var försiktig.
  4. Täck kakorna med mjölkchokladen med en sked så den rinner ner runt hela kakan. “Droppa” på den vita choklade och dra med en vass kniv, så det blir ett hjärta på kakan. Låt chokladen stelna.