Jureskogs bästa burgare
Jureskogs bästa burgare
6 ingredienser
Johan Jureskog bjuder på sin bästa färs för saftiga burgare.
Maya Samuelssons dryckestips
- Sonoma Zinfandel Seghesio 2013. Ursprung: USA, Kalifornien, Sonoma. Druva: Zinfandel. Nr: 225622.
- Doppio Passo Organic Primitivo, 2014. Ursprung: Italien, Apulien, Salento. Druva: Primitivo. Nr 32043.
- Kung Fu Girl Riesling, 2014. Ursprung: USA, Washington State. Druva: Riesling. Nr 2690
Ingredienser
- 250 g bringa
- 250 g short ribs
- 250 g högrev
- 250 g rostlock
- 100 g fett, hängmörat
- 50 g talg, till stekning
Gör så här
- Skär ner allt i 5 cm kuber, ställ i frysen 2 timmar.
- Grovmal 2 ggr, allt på tjocka skivan.
- Rulla in färsen i dubbel plastfilm i en 12 cm lång korv. Förvara kallt 1 timme.
- Skär 3 cm skivor, salta och peppra noggrant och stek dem krispiga till 42 gradig innertemperatur, helst i talg, låt vila 5 min.
- Värm upp i ugn med favvogarnityr i 250 gradig ugn, 1-3 min.