Olivia Leksell bjuder på oemotståndliga snittar i form av krispigt rostat bröd med en smakrik blåmögelostkräm, bakade vindruvor och timjanhonung. Ett nytänkande tilltugg som kommer golva gästerna.
Sätt ugnen på 225 grader. Skiva upp surdegsbaguetten. Ringla neutral olja på en plåt. Lägg ut brödskivorna, ringla över mer olja. Salta. Stoppa in i ugnen tills de fått fin gyllenbrun färg, ca 10 min.
Värm upp grädden och smula ner blåmögelosten. Vänd ner färskosten. Salta och peppra. Mixa slätt och låt svalna. Häll över krämen i en spritspåse och lägg in i kylen tills servering.
Sätt ugnen på 200 grader. Plocka vindruvorna och lägg i en ugnsform. Ringla över olivolja och salta. Baka i ugnen i ca 25 min.
Finhacka valnötter.
Servering
Spritsa blåmögelostkrämen på crostinin, toppa med druvorna, ringla över honungen och toppa med valnötterna.