Julköttbullar på formbar färs

julköttbullar på formbar färs
Gustav Johansson porträtt
Gustav Johansson porträtt

Julköttbullar på formbar färs

9 ingredienser

1 h

Veganska julköttbullar på formbar färs är både enkelt att laga och blir riktigt gott att servera nu i juletid.

Ingredienser

portioner30 - 40 stycken
  • 850 g formbar vegofärs
  • 2 gula lökar
  • 2 msk soja (mörk kinesisk)
  • 2 msk schalottenlök, brynt (eller annan grönsaksfond)
  • 1,5 msk malen kryddpeppar
  • 2 msk dijonsenap
  • svartpeppar
  • rapsolja (eller växtbaserat smör att steka i)
  • salt

Gör så här

  1. Tina den formbara färsen genom att låta den ligga i rumstemperatur ca 45 minuter.
  2. Skala och finhacka den gula löken. Riktigt fint, ju finare desto bättre!
  3. Blanda ner löken och alla övriga ingredienser i färsen och blanda för hand.
  4. Smaka av färsen. Den ska inte vara FÖR starkt kryddad, men ha ganska tydlig karaktär av lök, kryddpeppar och mustighet.
  5. Forma små bollar, med ca 1-2 msk färs per köttbulle.
  6. Värm en stekpanna och stek köttbullarna i omgångar i rikligt med matfett på hög värme tills de fått fin färg och känns fasta.