Julig pizza med grönkål, äpple och soltorkade tomater
Julig pizza med grönkål, äpple och soltorkade tomater
11 ingredienser
Till detta pizzarecept behöver du ingen ugn, du steker istället bottnarna i olivolja.
Ingredienser
- 1 rulle färdig pizzadeg
- 1 syrligt äpple
- 200 g grönkål
- 1 gul lök
- 100 g soltorkade tomater
- 200 g lagrad ost, riven
- 3 msk vit balsamvinäger
- 2 msk rörsocker
- 2 dl grädde
- smör
- olivolja
Gör så här
- Tryck ut rundlar ca 15 cm i diameter av degen med ett stort glas eller med en ringstans.
- Strimla grönkålen, skär äpplet i mindre bitar, skiva löken och strimla tomaterna.
- Stek pizzarundlarna vackert gyllenbruna i olivolja i en het panna.
- Stek grönkål, lök och äpple i smör i en het panna, smaka upp med vit balsamico, socker och grädde. Låt fräset koka ihop. Addera de hackade soltorkade tomaterna.
- Lägg upp fräset på de stekta pizzarundlarna och toppa med riven stark god ost.