Julig glasstårta med pepparkakor

Annas Julig glasstårta
Foto: köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Julig glasstårta med pepparkakor

Av: Köket.se

Från: Köket

10 ingredienser

30 min

Busenkel och försvinnande god glasstårta till julens alla festligheter! Toppa tårtan med det bästa från julgodisskålen.

Tips! Du kan såklart byta ut toppingen till valfritt julgodis, frukt eller annat gott som passar.

Ingredienser

portioner8 - 10
  • 200 g pepparkaka
  • 50 g digestivekex
  • 75 g smör, smält
  • 1 l vaniljglass

Topping

  • 10 fudgekolor
  • 10 knäck
  • 5 pepparkakor
  • 10 polkagrisar
  • 1 dl pekannötter
  • 1 färska fikon
  • ev lingon

Gör så här

  1. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en springform (ca 20 cm i diameter). Klipp även ut tjocka rader av bakplåtspapper och lägg runt kanterna i springformen så blir tårtan enkel att lossa sen.
  2. Mixa pepparkakor och grahamskex till ett smul i en matberedare. Tillsätt smält smör och mixa tills allt har gått ihop.
  3. Tryck ut kexblandningen i formen.
  4. Ta fram glassen och låt mjukna något. Tryck sedan ut glassen i formen. Låt stelna helt i frys och låt stå i frysen fram till servering
  5. Ta fram glasstårtan innan servering, ta ut från springformen och dekorera då med julgodis, brutna pepparkakor, pekannötter, ett klyftat fikon och eventuellt lite lingon.