I samarbete med Annas Pepparkakor

Julig glasstårta med pepparkakor

7 röster
30 m
8-10
Annas Julig glasstårta
Foto: köket.se

Nyhet! Annas Pepparkaksglass
Krämig gräddglass med nybakade bitar av pepparkakor

Annas pepparkaksglass

Busenkel och försvinnande god glasstårta till julens alla festligheter! Toppa tårtan med det bästa från julgodisskålen.

Tips! Du kan såklart byta ut toppingen till valfritt julgodis, frukt eller annat gott som passar.

Visa mer
30 m
8-10

Du behöver

  • 200 g Annas Pepparkakor Original
  • 50 g grahamskex
  • 75 g smör, smält
  • 1 förp Annas Pepparkaksglass

Topping

  • 8-10 fudgekolor
  • 8-10 knäck
  • 5 Annas Pepparkakor Original
  • 10 polkagrisar
  • 1 dl pekannötter
  • 1 färska fikon
  • ev lingon
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en springform (ca 20 cm i diameter). Klipp även ut tjocka rader av bakplåtspapper och lägg runt kanterna i springformen så blir tårtan enkel att lossa sen.
  2. Mixa pepparkakor och grahamskex till ett smul i en matberedare. Tillsätt smält smör och mixa tills allt har gått ihop.
  3. Tryck ut kexblandningen i formen.
  4. Ta fram glassen och låt mjukna något. Tryck sedan ut glassen i formen. Låt stelna helt i frys och låt stå i frysen fram till servering
  5. Ta fram glasstårtan innan servering, ta ut från springformen och dekorera då med julgodis, brutna pepparkakor, pekannötter, ett klyftat fikon och eventuellt lite lingon.
Tips!
Pepparkaksshake - extra allt!

Laddar fler recept...