Rödkålspudding på nötfärs och dinkel

Foto: TV4
Rödkålspudding på nötfärs och dinkel
17 ingredienser
Näringsrik och lättlagad rätt som görs på vintergrönsaker och lamm. Perfekt som vardagsmåltid - och som matlåda dagen efter. Då har den garanterat en ännu bättre smak.
Ingredienser
- 2 dl hel dinkel
- 1 kg rödkål
- 2 msk smör
- salt
- peppar
- 2 msk sirap
- vatten
- 0,5 gul lök
- smör
- 400 g nötfärs
- 1 ägg
- salt
- peppar
- 2 dl kalvfond (fond och vatten)
- 4 dl lingon
- 1 dl strösocker
- knäckebröd
Gör så här
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Koka dinkel i 4 dl vatten i 15-20 minuter.
- Skär bort roten från kålhuvudet och hacka kålen.
- Fräs lite i taget av kålen i smör, salta och peppra. Tillsätt sirap och häll på vatten. Låt kålen småkoka tills den mjuknar, ciirka 5 minuter.
- Skala och hacka lök fint. Fräs löken snabbt i smör utan att den får färg. Blanda färs, ägg, fräst lök, och dinkel. Salta och peppra.
- Lägg hälften av kålen i en ugnssäker form. Lägg sedan hela färsblandningen och avsluta med ett lager av resten av kålen. Häll över kalvfond. Grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter.
- Rör ihop lingon och socker. Servera med knäckebröd och en god ost.