Den här festliga julgranen av färskost, lax, räkor och granatäppelkärnor är en perfekt mingelrätt inför julens tillställningar. Granen går dessutom fint att förbereda tidigare på dagen så att du slipper stress!
Ingredienser
12 - 15 portioner
1 rödlök
270 g skalade räkor
200 g kallrökt lax
600 g färskost
1 citron, zest
salt
nymalen svartpeppar
Topping
3 krukor dill
granatäpplekärnor
salta kex
Gör så här
Finhacka rödlök samt dela räkor och lax i mindre bitar.
Blanda samman färskost, finhackad rödlök, räkor, lax, citronzest, salt och nymalen svartpeppar i en bunke. Smaka av.
Topping
Finhacka dillen.
Forma färskostsmeten till en stor gran med hjälp av plasthandskar eller plastfolie.
Ställ granen på ett fat och täck den med den hackade dillen.
Dekorera med granatäpple som får bli julgranskulor.