Julgran på färskost och lax

Catarina König KM2023

Julgran på färskost och lax

10 ingredienser

15 min

Den här festliga julgranen av färskost, lax, räkor och granatäppelkärnor är en perfekt mingelrätt inför julens tillställningar. Granen går dessutom fint att förbereda tidigare på dagen så att du slipper stress!

Ingredienser

12 - 15 portioner
  • 1 rödlök
  • 270 g skalade räkor
  • 200 g kallrökt lax
  • 600 g färskost
  • 1 citron, zest
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Topping

  • 3 krukor dill
  • granatäpplekärnor
  • salta kex

Gör så här

  1. Finhacka rödlök samt dela räkor och lax i mindre bitar.
  2. Blanda samman färskost, finhackad rödlök, räkor, lax, citronzest, salt och nymalen svartpeppar i en bunke. Smaka av.

Topping

  1. Finhacka dillen.
  2. Forma färskostsmeten till en stor gran med hjälp av plasthandskar eller plastfolie.
  3. Ställ granen på ett fat och täck den med den hackade dillen.
  4. Dekorera med granatäpple som får bli julgranskulor.
  5. Lägg ut kex runt om granen och servera.