Julknäcke à la Ernst
Julknäcke à la Ernst
9 ingredienser
30 min
Ett gott och knaprigt knäckebröd som går snabbt att tillaga till julfesten.
Ingredienser
- 3 dl grovt rågmjöl
- 2 dl vetemjöl
- 0,5 dl linfrön, hela
- 0,5 dl valnötter, hackade
- 0,5 tsk hjorthornssalt
- 1 msk mörk sirap
- 2 dl vatten
- 0,5 dl vita sesamfrön, orostade
- flingsalt (efter tycke och smak)
Gör så här
- Blanda alla de torra ingredienserna (rågmjöl, vetemjöl, linfrön, valnötter och hjorthornssalt) i en bunke.
- Häll sedan i sirapen och vattnet och blanda ordentligt. Strö ut vetemjöl på bakbordet och dela degen i fyra.
- Tryck ut degen med händerna först och kavla den sedan tills den är riktigt tunn. Strö flingsalt och sesamfrön över degen och kavla in dessa i degen.
- Lägg ett bakplåtspapper på bakplåten. Rulla upp den tunna degen på kaveln och rulla ut den på bakplåtspappret. Ställ in den i ugnen på 200 grader i cirka 5-10 minuter.