Parmesangratinerade musslor med het salsa

Juan - Malmö1
Foto: TV4

Parmesangratinerade musslor med het salsa

Av: Juan - Malmö

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

20 min

Populär förrätt från den chilenska kusten. Fungerar även som huvudrätt i samband med andra sorters musslor och utsikt över hav.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Juans drycktips
2079 Indomita Varietal Chardonnay, Valle Central, Chile 55:-

"Ett torrt, ungdomligt, fruktigt vin med inslag av gröna äpplen, päron och banan. Vinets frukt och den något fetare stilen passar utmärkt till sältan och fetman från parmesangratineringen."

Ingredienser

portioner

musslor

  • 20 blåmusslor
  • 2 msk parmesanost
  • 125 g smör
  • 2 citroner

Salsa

  • 4 msk koriander
  • 1 silverlök
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 1 tomat
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar

Gör så här

Musslor

  1. Värm ugnen 200 grader. Ställ dina blå musslor på en plåt och ge varje mussla en klick smör, sprid sedan ut parmesanosten jämt fördelat över alla musslorna. Vänta tills ugnen är riktig varm, grilla i mitten av ugnen i ca 10 min.

Salsa

  1. Finhacka lök, tomat och pressa vitlöken i en liten skål. Salta, peppra häll i olivoljan och vinäger. Grovhacka koriandern och blanda till en salsa.
  2. Servera 5st musslor på en tallrik garnera med citron klyfta.