Zucchinipasta i mintpesto

8 röster
15 min
2
Zucchinipasta i mintpesto
Foto: TV4

Svarvad zucchini är ett utmärkt alternativ till den traditionella pastan. Mintpesto, gröna ärter, oliver och rucola ger fyllig smak och vacker färg. Rätten är raw och vegansk!

Visa mer
15 min
2

Du behöver

  • 2 zucchini
  • 2 kruka basilika
  • 1 kruka mynta
  • 1 klyfta vitlök, skalad och riven
  • 2 tsk citron, pressad
  • 1 msk näringsjäst
  • 0,5 tsk havssalt
  • 0,5 krm cayennepeppar
  • 1 dl pinjenötter
  • 2 msk extra virgin olivolja (mild)

Till servering

  • 0,5 dl svarta oliver, urkärnade
  • 1 dl gröna ärtor, tinade
  • 30 g rucolasallad, väl sköljd och slungad
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Kör zucchinin med en grönsakssvarv, hyvla på mandolin eller med potatisskalare.
  2. Mixa basilika, mynta, vitlök, citronjuice, näringsjäst, salt och cayenne i en matberedare, konsistensen ska vara grov. Tillsätt pinjenötter och sist olivolja.
  3. Häll peston, oliver, ärter och rucola över zucchinin, vänd runt varsamt. Smaka av med
    salt om det behövs. Lägg upp på tallrikar. Servera direkt, njut långsamt!
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...