Zucchinipasta i mintpesto

8 röster
15 min
2
Zucchinipasta i mintpesto
Foto: TV4
15 min
2

Du behöver

  • 2 zucchini
  • 2 kruka basilika
  • 1 kruka mynta
  • 1 klyfta vitlök, skalad och riven
  • 2 tsk citron, pressad
  • 1 msk näringsjäst
  • 0,5 tsk havssalt
  • 0,5 krm cayennepeppar
  • 1 dl pinjenötter
  • 2 msk extra virgin olivolja (mild)

Till servering

  • 0,5 dl svarta oliver, urkärnade
  • 1 dl gröna ärtor, tinade
  • 30 g rucolasallad, väl sköljd och slungad

Gör så här

  1. Kör zucchinin med en grönsakssvarv, hyvla på mandolin eller med potatisskalare.
  2. Mixa basilika, mynta, vitlök, citronjuice, näringsjäst, salt och cayenne i en matberedare, konsistensen ska vara grov. Tillsätt pinjenötter och sist olivolja.
  3. Häll peston, oliver, ärter och rucola över zucchinin, vänd runt varsamt. Smaka av med
    salt om det behövs. Lägg upp på tallrikar. Servera direkt, njut långsamt!
20 juli 2014