Tacosallad

Tacosallad
Foto: TV4
Josefine Jäger
Josefine Jäger

Tacosallad

19 ingredienser

30 min

Taco i salladsformat. Krispigt, hett, salt och sötsyrligt i en och samma tugga. Allt är raw och veganskt! Tacofärsen är gjord på pekannötter.

Variera pekannötterna i tacofärsen med valnötter eller paranötter.
Receptet på citrondressing hittar du här

Receptet på cashewdipp hittar du här

Ingredienser

portioner

sallad

  • 100 g grönkål väl sköljt och strimlat (eller 1 romansalladshuvud)
  • 2 avokador, skalade, urkärnade och tärnade
  • 1,5 msk citron, pressad

Tacofärs

  • 2 dl pekannötter
  • 1 msk tamarisoja
  • 0,5 tsk kallpressad olivolja, mild
  • 0,5 tsk lökpulver
  • 0,5 tsk malen spiskummin
  • 0,5 tsk paprikapulver, gärna rökt
  • 0,5 krm cayennepeppar

Tomat- och majssalsa

  • 10 körsbärstomater, halverade
  • 0,5 rödlök, skalad och finhackad
  • 1 dl majskorn
  • 2 msk citrondressing (recept hittar du länkat i textrutan ovan)
  • 1 liten nypa havssalt

Servering

  • 0,5 kruka koriander, hackad
  • 1 dl cashewdipp (se länkat recept i textrutan ovan)
  • extra virgin olivolja
  • 0,5 krm paprikapulver, gärna rökt

Gör så här

Sallad

  1. Massera grönkålen med 0,5 msk citronjuice. Vänd runt alla ingredienser varsamt i en bunke.

Färs

  1. Kör allt i en matberedare med pulsknappen till ett grovt kross.

Salsa

  1. Vänd runt alla ingredienser varsamt i en separat bunke.

Servering

  1. Varva grönkål och avokado med tacofärs på en tallrik. Avsluta med tomat- och majssalsa
  2. samt koriander.#
  3. Servera med cashewdipp toppad med olivolja och paprikapulver.