Jordnötsnudlar med grönsaker

Jordnötsnudlar
Foto: Mattias Kristiansson
Mattias Kristiansson porträtt
Mattias Kristiansson porträtt

Jordnötsnudlar med grönsaker

12 ingredienser

20 m

Jordnötssås har en magisk förmåga att ena människor. Alla älskar jordnötssås, till och med de som hatar jordnötter… och sås. Om du känner dig extra hungrig kan du lägga till ett gäng kikärter, stekt tofu eller vegokött.

På bilden har jag serverat jordnötsnudlarna i lila rosésalladsblad, men en hederlig tallrik går minst lika bra. /Mattias

Recept ur Mattias Kristianssons kokbok Vego hela dagen

Ingredienser

portioner

Nudlar

  • 400 g risnudlar
  • 1 morot
  • 2 salladslökar
  • 1 röd paprika
  • 2 dl rödkål, strimlad
  • 2 dl böngroddar

Jordnötssås

  • 2 limefrukter, saften från
  • 1 msk sesamolja
  • 1,5 msk soja
  • 0,5 dl sweet chilisås
  • 1,5 dl jordnötssmör
  • 0,5 dl vatten

Gör så här

Nudlar

  1. Koka risnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Häll av vattnet.
  3. Riv moroten grovt på rivjärnet. Skiva salladslökarna fint
  4. och hacka den röda paprikan. Strimla rödkålen fint.
  5. Blanda kokta risnudlar, morot, salladslökar, paprika, rödkål och böngroddar.

Jordnötssås

  1. Pressa limefrukterna. Vispa ihop limesaft, sesamolja, sojasås, sweet chili-sås, jordnötssmör och vatten i en skål.
  2. Blanda nudlarna med jordnötssåsen och servera.