Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Jordgubbstårta i gelé
Foto: TV4
Jordgubbstårta i gelé
7
Spara
Av:
Köket.se
12
ingredienser
Smältande god.
Bakverk
Fest
Paj
Tårtor
Ingredienser
portioner
125 g smör
3,5 dl vetemjöl
0,75 dl strösocker
1 ägg
Kräm:
1,5 dl kaffegrädde
1,5 msk strösocker
1 msk potatismjöl
1 äggula
2 tsk vaniljsocker
Fyllning:
ca 0,75 l jordgubbar, delade
2 dl röd vinbärsgelé
ev 1-2 msk kirschwasser
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Sätt ugnen på 225°. Mixa smör, mjöl och socker till en smuldeg. Tillsätt ägget, arbeta ihop degen och lägg den i plastfilm i kylen 1 timme.
Blanda allt utom vaniljsockret till krämen och sjud den sakta tjock under vispning. Ta den av värmen och rör ned vanilj.
Kavla ut degen och klä en låg pajform. Nagga bottnen. Vik en folieremsa över kanten. Grädda bottnen klar mitt i ugnen ca 20 min. Låt den kallna.
Smält gelén ev. med kirsch och vispa den slät. Fyll krämen i pajskalet strax innan servering. Lägg bär över och sked sist på gelén.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut