Jordgubbssorbet med basilika och lime

jordgubbssorbet med basilika och lime
Foto: Tove Henckel
Isabella Morrone
Isabella Morrone

Jordgubbssorbet med basilika och lime

3

5 ingredienser

1,5 h + tid i frys

En enkel, fräsch glass med smak av jordgubb och basilika. En perfekt glass att avnjuta under varma sommardagar eller som dessert till en mäktig middag. 

Ingredienser

  • 1 kg jordgubbar, frysta eller färska
  • 500 g strösocker
  • 0,5 l vatten
  • 1 dl limejuice
  • 2 knippen basilika

Gör så här

  1. Koka upp samtliga ingredienser och rör om, dra av och låt stå och dra ca 1 timma. Lyft upp basilikan.
  2. Mixa smeten.
  3. Sila och kör den i glassmaskin.
  4. Har du ingen glassmaskin går det bra att ställa i frysen och blanda en gång var 30e minut tills den får en glasskonsistens.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
BOB Grundrecept på ugnspannkaka

Budgettips!

Billiga och bra vardagsrätter som barnen älskar!

Läs mer