Jordgubbar med vit sparris, beska blad och svartvinbärsblad

Jordgubbar med vit sparris, beska blad och svartvinbärsblad
Foto: TV4
Alexander Sjögren KK
Alexander Sjögren KK

Jordgubbar med vit sparris, beska blad och svartvinbärsblad

0

4 steg att laga

9 ingredienser

1 h + tid i kylen

När jag tävlade i Bocuse d'Or så ingick det att vi skulle laga en vegansk rätt, efter det ville jag fortsätta fördjupa mig i det i veganska köket -  denna lätta sommarrätt får representera det. /Alexander

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 24 svarta vinbärsblad, späda och små
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 8 jordgubbar, stora
  • 2 vit sparris, stora
  • 0,5 l vatten
  • 0,5 citron
  • 2 tsk salt
  • 1 msk strösocker
  • 2 endive, röda

Gör så här

  1. Lägg svartvinbärsbladen i vinäger. Låt dra i kylen i minst 1 dygn.
  2. Skala sparrisen och spara skalet. Koka upp vatten med skalet, saft från citronen, salt och socker i en kastrull. Ta från värmen och låt dra ca 10 minuter. Sila bort skalet och koka sedan upp vätskan igen. Lägg i de hela sparrisarna och låt koka 1,5-2 minuter beroende på tjocklek. Låt dem svalna i lagen och kyl sedan lagen ordentligt.
  3. Skär jordgubbarna i skivor och lägg 8 skivor i botten på en djup tallrik eller skål med topparna utåt i en ring, lämna ett hål i mitten.
  4. Skär sparrisen i skivor och lägg dem mellan jordgubbsskivorna. Plocka fina hela blad av endiven och lägg 6 blad i varje tallrik till en ”blomma” i mitten av tallriken. Lägg ett vinbärsblad i varje endiveblad och droppa försiktigt på lite av vinägern. Häll på den kalla sparrislagen vid servering.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Cervera header julklappstips

11 klassiska julklappar för alla smaker

Tips!

Läs mer