Jordärtskockssoppa med rökta räkor

Jordärtskockssoppa med rökta räkor
Foto: TV4

Jordärtskockssoppa med rökta räkor

0

3 steg att laga

11 ingredienser

25 min

Gräddig och slät soppa på jordärtskockor och potatis som du toppar med rökta räkor vid servering. 

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • ca 10-12 jordärtskockor
  • 1 gul lök
  • 5 potatisar
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 dl grönsaksfond, ej koncentrerad
  • 3 dl vispgrädde
  • 0,33 chilifrukt
  • salt
  • peppar

Till servering

  • 200 g rökta räkor
  • persilja

Gör så här

  1. Skala och skär jordärtskockorna i bitar. Skala och skär potatisen i bitar. Skala löken och skär i bitar. Dela, kärna ur och hacka chilin.
  2. Lägg allt i en kastrull. Tillsätt vin, fond och grädde. Koka tills alla grönsaker är helt mjuka. Mixa till en slät soppa med stavmixer eller i matberedare. Späd ev med vatten om det behövs. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skala räkorna, lägg dem i soppan precis vid servering, toppa med lite persilja.
TIPS!
läs mer
Marockansk morotssallad med örter, pistage och hummus

Skapa en sundare vardag!

Nystarta året med goda och hälsosamma recept

Läs mer