Jordärtskockssoppa med picklad rödlök och bacon

Jordärtskockssoppa med picklad rödlök och bacon
Foto: Tv4

Jordärtskockssoppa med picklad rödlök och bacon

Av: Carl - Alingsås

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

45 m

Jordärtskockssoppa med picklad rödlök och bacon passar åperfekt som en lyxig förrätt.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Jordärtskocksoppa

  • 1 gul lök
  • 600 g jordärtskocka
  • smör
  • 2 dl vitt vin
  • 3 dl grädde
  • 6 dl vatten
  • salt
  • peppar

Topping

  • 1 dl hasselnötter
  • 200 g bacon, knaperstekt
  • olivolja (extra virgin)
  • rödlöd, picklad
  • 1 förp krasse

Gör så här

Jordätskockssoppa

  1. Skala och hacka lök och jordärtskockor. Fräs upp löken i smör. Tillsätt vitt vin och låt det puttra ihop så att cirka 1 tredjedel blir kvar av vätskan.
  2. Tillsätt grädde och vatten, ha ner de hackade jordärtskockorna och koka dem mjuka i cirka 10-15 minuter. Mixa soppan och smaka av med salt och peppar.

Servering

  1. Rosta hasselnötterna i en torr panna och gnugga sedan av skalen med hjälp av en handduk.
  2. Knaperstek finhackat bacon.
  3. Slå upp soppan i skålar och ringla över lite olivolja. Fördela ut bacon, picklade rödlökshjärtan, hasselnötter och klippt smörgåskrasse.