Jordärtskockssoppa med picklad rödlök och bacon

Jordärtskockssoppa med picklad rödlök och bacon
Foto: Tv4

Jordärtskockssoppa med picklad rödlök och bacon

38

5 steg att laga

13 ingredienser

45 m

Jordärtskockssoppa med picklad rödlök och bacon passar åperfekt som en lyxig förrätt.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner

Jordärtskocksoppa

  • 1 gul lök
  • 600 g jordärtskocka
  • smör
  • 2 dl vitt vin
  • 3 dl grädde
  • 6 dl vatten
  • salt
  • peppar

Topping

  • 1 dl hasselnötter
  • 200 g bacon, knaperstekt
  • olivolja (extra virgin)
  • rödlöd, picklad
  • 1 förp krasse

Gör så här

  1. Jordätskockssoppa
    Skala och hacka lök och jordärtskockor. Fräs upp löken i smör. Tillsätt vitt vin och låt det puttra ihop så att cirka 1 tredjedel blir kvar av vätskan.
  2. Tillsätt grädde och vatten, ha ner de hackade jordärtskockorna och koka dem mjuka i cirka 10-15 minuter. Mixa soppan och smaka av med salt och peppar.
  3. Servering
    Rosta hasselnötterna i en torr panna och gnugga sedan av skalen med hjälp av en handduk.
  4. Knaperstek finhackat bacon.
  5. Slå upp soppan i skålar och ringla över lite olivolja. Fördela ut bacon, picklade rödlökshjärtan, hasselnötter och klippt smörgåskrasse.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Cervera header julklappstips

11 klassiska julklappar för alla smaker

Tips!

Läs mer