Jordärtskockssoppa med halloumi

koket.se
Jordärtskockssoppa med halloumi
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Jordärtskockssoppa med halloumi

12 ingredienser

30 min

Lättlagad soppa på jordärtskocka och potatis som blir extra matig med stekta halloumitärningar på toppen.

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 1 kg jordärtskocka
  • 3 potatisar
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 dl vitt vin
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 50 g smör
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 l vatten
  • 200 g halloumiost
  • 1 kruka färsk timjan
  • olivolja, till servering

Gör så här

  1. Skala och skär jordärtskockor och potatis i grova tärningar.
  2. Skala och hacka lök och vitlök.
  3. Stek jordärtskockan i olja tills lätt gyllene, det är där smaken sitter!
  4. Tillsätt lök, potatis och vitlök och stek mjuka i någon minut.
  5. Häll på vitt vin och låt det koka.
  6. Tillsätt vatten och buljongtärning.
  7. Koka tills potatisen är mjuk. Ta från värmen och mixa slätt. Tillsätt grädden och låt koka upp. Smaka av.
  8. Skär halloumin i tärningar. Stek dem gyllene i olivolja.
  9. Hacka timjan vänd runt med halloumin.
  10. Toppa soppan med halloumi och extra olivolja.