Jordärtskockssoppa med trattkantareller och bacon
Jordärtskockssoppa med trattkantareller och bacon
11 ingredienser
Läcker och krämig soppa på jordärtskocka och potatis toppad med brynta trattkantareller och bacon.
Ingredienser
- 4 potatisar (medelstora)
- 8 jordärtskockor (ungefär samma vikt som potatisen)
- 7 dl vatten
- 1,5 buljongtärning
- 2 dl grädde
- 1 dl mjölk
- salt
- peppar
Till servering
- trattkantareller
- bacon
- smör
Gör så här
- Skala potatis och jordärtskockor.
- Koka dem mjuka i vatten och buljong.
- Mixa soppan med stavmixer och späd med grädde och mjölk till önskad konsistens.
- Smaka av med salt och peppar.
- Bryn bacon och trattkantareller i smör. Servera soppan med det brynta.
Fredrik tipsar om dryck till soppan
Clotilde Davenne Brut Extra Crémant de Bourgogne Nr 7725
KWV Cathedral Cellar Sauvignon blanc 2021 Nr 2321
Diora La Splendeur du Soleil Chardonnay 2020 Nr 2640