Jordärtskocksoppa med äpple, tomat och räkor

Jordärtskocksoppa med äpple, tomat och räkor
Foto: TV4

Servera en len jordärskocksoppa! De små knölarna kan vara lite knepiga att skala, men det är väl värt besväret. Ragun med räkor ger lite tuggmotstånd.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 400 g jordärdskockor
  • 1-2 potatisar
  • 6 dl buljong
  • 2 dl äppelcider
  • 2 dl grädde*
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt och malen vitpeppar

Ragu:

  • 50 g jordärtskockor
  • 1 tomat
  • 1 äpple
  • 15-20 räkor
  • 2 msk olivolja
  • 1 knippa timjan eller dill
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Skala och skär jordärtskockor och potatis i mindre bitar. Koka dem mjuka i buljong och cider i en gryta. Tillsätt grädde.
  2. Mixa soppan slät och krydda med vinäger, salt och peppar.
  3. Ragu: Skala och tärna jordärtskockorna och tärna tomater och äpple. Skala räkorna och skär dem i mindre bitar. Fräs jordärtskockor, tomater, äpple och räkor i olivolja. Krydda med salt och peppar, timjan eller dill. Häll upp soppan och fördela ragun i tallrikarna.
Kommentera receptet

Fler goda recept