Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Fläskkarré med chorizo- och grönsaksragu
Foto: TV4
Fläskkarré med chorizo- och grönsaksragu
13
Spara
Av:
Jonas Dahlbom
Från:
Nyhetsmorgon
13
ingredienser
Korv
Matlåda
Vardagsmiddag
Så väljer du rätt kött i köttdisken
Ingredienser
portioner
650 g fläskkarré
4 chorizokorvar
1 gul lök
6-8 potatisar
vatten
1 röd paprika
1 chilipeppar
salt
4 skivor lantbröd
1 msk olivolja
Timjansås
3 kvistar timjan
4 msk crème fraîche
salt (efter smak)
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Skiva upp chorizon och stek den i olivolja.
Skala och hacka potatisen i mindre tärningar, likaså med löken.
Lägg ner allt tillsammans med chorizon i stekpannan.
Skär paprikan i tärningar, skiva chilin (ta bort fröna om du vill ha mildare smak) och låt allt stekas i samma stekpanna.
Efter ett par minuter slår du i vatten i pannan så det täcker allt. Låt det koka i ca tio minuter, tills grönsakerna och potatisen blivit mjuka.
Skiva upp köttet i portionsbitar och stek dem i en ny panna, stek i olivolja och salt samt peppra båda sidorna.
Ta brödet, skär skivorna i tärningar.
När köttet är klart, lyft det ur pannan och låt det vila.
Stek brödtärningarna i samma panna så de får smak av oljan och köttsaften. Stek inte på för hög värme, brödet bränns lätt.
Smaka av grönsaksragun, salta, peppra och tillsätt lite olivolja.
Timjansås Riv timjanen, lägg i en skål, tillsätt crème fraiche och salta.
Lägg upp allt tillsammans. Toppa köttbiten med det stekta brödet och en klick av timjansåsen.
Smaklig måltid!
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut