Grillad squash med fetaost

36 röster
4
Grillad squash med fetaost
Foto: Björn Lindberg

Rätten kan serveras varm eller kall till kött, fisk eller fågel. Receptet är hämtat ur boken Grilla som proffsen.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 squash, skivade på längden
  • 1,5 dl jungfruolja
  • 1 citron, saften av
  • 1 tsk chiliflakes
  • salt
  • Svartpeppar, nymald
  • 2 salladslökar, tunt skivade till garnering
  • 2 msk honung, flytande
  • 150 g fetaost, skivad eller smulad
  • Koriander eller grönmynta till garnering

Gör så här

  1. Vispa ihop olja och citron och krydda med chiliflakes, salt och svartpeppar.
  2. Skär squashen på längden och fukta med citron- och oljeblandningen.
  3. Låt kol brinna ner till en askgrå glödbädd.
  4. Stäm av värmen, som ska vara medelstark.
  5. Grilla skivorna över direkt glödvärme.
  6. Beräkna 3-4 minuter på varje sida.
  7. Lägg sedan tillbaka all grillad squash i citron- och oljeblandningen och ringla över honung.
  8. Avsluta med att smula över fetaost och garnera med med koriander eller mynta.
19 maj 2011

Laddar fler recept