Grillad squash med fetaost

36 röster
4
Grillad squash med fetaost
Foto: Björn Lindberg

Rätten kan serveras varm eller kall till kött, fisk eller fågel. Receptet är hämtat ur boken Grilla som proffsen.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 st squash, skivade på längden
  • 1,5 dl jungfruolja
  • 1 st citron, saften av
  • 1 tsk chiliflakes
  • salt
  • Svartpeppar, nymald
  • 2 st salladslökar, tunt skivade till garnering
  • 2 msk honung, flytande
  • 150 g fetaost, skivad eller smulad
  • Koriander eller grönmynta till garnering

Gör så här

  1. Vispa ihop olja och citron och krydda med chiliflakes, salt och svartpeppar.
  2. Skär squashen på längden och fukta med citron- och oljeblandningen.
  3. Låt kol brinna ner till en askgrå glödbädd.
  4. Stäm av värmen, som ska vara medelstark.
  5. Grilla skivorna över direkt glödvärme.
  6. Beräkna 3-4 minuter på varje sida.
  7. Lägg sedan tillbaka all grillad squash i citron- och oljeblandningen och ringla över honung.
  8. Avsluta med att smula över fetaost och garnera med med koriander eller mynta.
19 maj 2011
Box på köpet

laddar fler recept

Laddar fler recept