Foliebakad röding med ramslök

Foliebakad röding med ramslök
Foto: TV4

Foliebakad röding med ramslök

9

7 steg att laga

15 ingredienser

30 min

Det är supersmidigt med foliepaket på grillen. Här fylls det med röding, färskpotatis, sparris och ramslök. Serveras med creme fraiche-sås med forellrom och soja.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 2 hela rödingar [ca 0,7-1 kg]
  • 4 knipplökar
  • 8 gröna sparrisar
  • 100 g färskpotatis
  • 1 knippe ramslök
  • 2 citroner
  • 20 g gräslök
  • 20 g dill
  • 50 g smör
  • 50 g forellrom
  • 1,5 dl crème fraîche
  • 2 tsk japansk soja
  • 1 msk citron, saft
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Vik aluminiumfolie till ett paket och smörj med rumsvarmt smör.
  2. Skiva potatis, sparris och knipplök tunt på mandolin.
  3. Fördela grönsakerna i botten på aluminiumet och lägg fisken ovanpå. Tillsätt örter och skivad citron.
  4. Vik ihop paketet och grilla ca 12-15 minuter.
  5. Öppna paketet och skiva ramslöken tunt och fördela över fisken.
  6. Häll av lite av vätskan i crème fraichen, tillsätt forellrom, citronsaft, soja och smaksätt med salt och peppar.
  7. Ät direkt ur folien med såsen vid sidan.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Elon - citron

Så rengör du mikron!

Snabba enkla tips hur du rengör mikron!

Läs mer