Foliebakad röding med ramslök

8 röster
30 min
4

Det är supersmidigt med foliepaket på grillen. Här fylls det med röding, färskpotatis, sparris och ramslök. Serveras med creme fraiche-sås med forellrom och soja.

Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 2 hela rödingar, ca 0,7-1 kg
  • 4 knipplökar
  • 8 gröna sparrisar
  • 100 g nypotatis
  • 1 bunt ramslök
  • 2 citroner
  • 20 g gräslök
  • 20 g dill
  • 50 g smör
  • 50 g forellrom
  • 1,5 dl crème fraiche
  • 2 tsk japansk soja
  • 1 msk citronsaft
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Vik aluminiumfolie till ett paket och smörj med rumsvarmt smör.
  2. Skiva potatis, sparris och knipplök tunt på mandolin.
  3. Fördela grönsakerna i botten på aluminiumet och lägg fisken ovanpå. Tillsätt örter och skivad citron.
  4. Vik ihop paketet och grilla ca 12-15 minuter.
  5. Öppna paketet och skiva ramslöken tunt och fördela över fisken.
  6. Häll av lite av vätskan i crème fraichen, tillsätt forellrom, citronsaft, soja och smaksätt med salt och peppar.
  7. Ät direkt ur folien med såsen vid sidan.
17 juli 2014
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept