Foliebakad röding med ramslök

Foliebakad röding med ramslök
Foto: TV4

Foliebakad röding med ramslök

9

7 steg att laga

15 ingredienser

30 min

Det är supersmidigt med foliepaket på grillen. Här fylls det med röding, färskpotatis, sparris och ramslök. Serveras med creme fraiche-sås med forellrom och soja.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 2 hela rödingar [ca 0,7-1 kg]
  • 4 knipplök
  • 8 grön sparris
  • 100 g färskpotatis
  • 1 knippe ramslök
  • 2 citron
  • 20 g gräslök
  • 20 g dill
  • 50 g smör
  • 50 g forellrom
  • 1,5 dl crème fraîche
  • 2 tsk japansk soja
  • 1 msk citron, saft
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Vik aluminiumfolie till ett paket och smörj med rumsvarmt smör.
  2. Skiva potatis, sparris och knipplök tunt på mandolin.
  3. Fördela grönsakerna i botten på aluminiumet och lägg fisken ovanpå. Tillsätt örter och skivad citron.
  4. Vik ihop paketet och grilla ca 12-15 minuter.
  5. Öppna paketet och skiva ramslöken tunt och fördela över fisken.
  6. Häll av lite av vätskan i crème fraichen, tillsätt forellrom, citronsaft, soja och smaksätt med salt och peppar.
  7. Ät direkt ur folien med såsen vid sidan.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Cervera mortel

Fina julklapappar under 300 kr!

Tips!

Läs mer