John Lundviks laxtaco

koket.se
John Lundviks laxtaco ny

John Lundviks laxtaco

16 ingredienser

20 min

John Lundvik gästar Nyhetsmorgon och lagar sin omåttligt populära, asieninspirerade taco på salmalax.

Se John Lundvik laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner tacoskal
  • 8 tacoskal (mini taco tubs)
  • ca 600 g salmalax (ca 75 g/ portion)
  • färsk koriander
  • 0,5-1 limefrukt, saften
  • 0,5 dl soja
  • 1 avokado
  • 0,5-1 klyfta vitlök, riven
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 0,5-1 msk strösocker
  • 0,25 gul lök

Srirachamajonnäs:

  • 3 dl rapsolja
  • 1 ägg
  • 3 msk sriracha
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 3 krm salt

Topping

  • rostad lök (färdig på burk)

Gör så här

Marinad till laxen

  1. Häll sojan i en skål. Gå i med sockret, vinägern, pressad lime och en riven vitlöksklyfta.
  2. Skär laxen, löken, avokadon i små tärningar och lägg ner skålen. Rör om försiktigt och tillsätt salt o peppar efter egen smak.

Srirachamajonnäs

  1. Blanda rumsvarmt ägg, srirachasås, salt och vinäger i en mixer eller matberedare. Häll sedan i oljan försiktigt i en tunn stråle och mixa tills du har en fin och krämig sås.
  2. Värm tacoskalen i micro eller ugn någon minut tills dom börjar svettas. Lägg försiktigt ner röran i skalen.
  3. Dressa med rostad lök, srirachamajonnäs och koriander på toppen.

Hoppas det ska smaka! / John Lundvik