John Lundviks laxtaco

koket.se
John Lundviks laxtaco ny

John Lundviks laxtaco

Av: John Lundvik

Från: Nyhetsmorgon

16 ingredienser

20 min

John Lundvik gästar Nyhetsmorgon och lagar sin omåttligt populära, asieninspirerade taco på salmalax.

Se John Lundvik laga receptet

logo

Ingredienser

portioner tacoskal
  • 8 tacoskal (mini taco tubs)
  • ca 600 g salmalax (ca 75 g/ portion)
  • färsk koriander
  • 0,5-1 limefrukt, saften
  • 0,5 dl soja
  • 1 avokado
  • 0,5-1 klyfta vitlök, riven
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 0,5-1 msk strösocker
  • 0,25 gul lök

Srirachamajonnäs:

  • 3 dl rapsolja
  • 1 ägg
  • 3 msk sriracha
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 3 krm salt

Topping

  • rostad lök (färdig på burk)

Gör så här

Marinad till laxen

  1. Häll sojan i en skål. Gå i med sockret, vinägern, pressad lime och en riven vitlöksklyfta.
  2. Skär laxen, löken, avokadon i små tärningar och lägg ner skålen. Rör om försiktigt och tillsätt salt o peppar efter egen smak.

Srirachamajonnäs

  1. Blanda rumsvarmt ägg, srirachasås, salt och vinäger i en mixer eller matberedare. Häll sedan i oljan försiktigt i en tunn stråle och mixa tills du har en fin och krämig sås.
  2. Värm tacoskalen i micro eller ugn någon minut tills dom börjar svettas. Lägg försiktigt ner röran i skalen.
  3. Dressa med rostad lök, srirachamajonnäs och koriander på toppen.

Hoppas det ska smaka! / John Lundvik