Tryffelsallad på primörer, med manchego

0 röster
4

Tryffelsallad på primörer toppad med rostad mandel, manchego och bellota.

Dryckestips
Gold Label Vintage 1999, Lanson

Johan bjöd även på

Halstrad tonfisk


Vaniljyoghurt med bär



Kolla in alla recept från

Klockan åtta hos stjärnorna



Receptet är från tv-programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 12 st skott vardera av - röda mangold, gula mangold, ruccola, babyspenat
  • 30 g Manchego
  • 20 st mandlar
  • 30 g alfaalfa groddar
  • 0,5 st citron, juicen
  • 1 msk tryffelolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 4 st babymorötter
  • 4 st sparrisar
  • 8 st Rattepotatis
  • Belottaskinka

Gör så här

  1. Koka primörerna och potatisen i lättsaltat vatten.
  2. Skär dem i mindre bitar och lägg dem i en skål.
  3. Lägg de blandade skotten i en annan skål.
  4. Rosta mandlarna i en stekpanna.
  5. Blanda tryffelolja, svartpeppar, flingsalt och lite pressad citron.
  6. Precis innan det ska serveras blandar du i dressingen bägge skålarna.
  7. Salladen mår bäst av att få dressingen precis innan den ska förtäras.
  8. Lägg Belottaskinkan underst på tallriken, lägg en klick av skotten och groddarna i mitten.
  9. Bryt manchego-osten i bitar över salladen och strö rostade mandlar över hela rätten.
2 maj 2011

laddar fler recept

Laddar fler recept