Vaniljyoghurt med bär och valnötter

Foto: TV4
Vaniljyoghurt med bär och valnötter
14 ingredienser
30 min
En len vaniljyoghurt toppas med bär, blad, valnötter och honung.
Dryckestips
Jean-Louis Rosé Charles de Fère
Johan bjöd även på
Kolla in alla recept från
Receptet är från tv-programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
Yoghurt
- 0,5 l yoghurt
- 2 vaniljstänger, gärna tahiti
- rom
- 3 msk fruktsocker
bär
- 8 jordgubbar
- 16 blåbär
- 8 björnbär
- 12 färska myntablad
- 8 kvistar färsk citronmeliss
Hälsokaka
- müsli (ta din favorit)
- frön, hasselnötter, mandlar och cashewnötter efter smak
- agavesirap
- salt (efter smak)
- Kanel (efter smak)
Gör så här
Yoghurt
- Marinera två vaniljstänger i rom ett par dagar innan.
- Dela vaniljstängerna och skrapa ur vaniljen ur stången.
- Lägg i yoghurten. Lägg i hela stången och låt detta dra, helst över natten.
- Tillsätt fruktsocker.
- Ta ur stången innan du serverar yoghurten.
Bär
- Lägg upp bären i skålar.
- Ringla vaniljyoghurten över.
- Garnera med buketter av citronmeliss.
Hälsokaka
- Sätt på ugnen på 200 grader.
- Blanda din favoritmusli med och frön, hasselnötter, mandlar och cashewnötter.
- Häll över Agave juice tills allt är indränkt av den.
- Salta en aning och tillsätt lite kanel.
- Platta ut blandningen på en plåt och grädda i ugn i ca 20 minuter.