Hallonmousse med mynta och choklad

9 röster
30 min
4

En efterrätt som aldrig är fel. Förbered gärna i god till så den får stå till sig i kylen.

Dryckestips
Moscato d´Asti, art.nr 95707.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 350 g hallon, tinade/färska, plus några extra fina hela till garnering
  • 1,5 dl turkisk yoghurt
  • 0,5 dl honung, flytande
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 20 g mörkchoklad, krossad

Till garnering

  • mynta eller citronmeliss

Gör så här

  1. Mosa hallonen med hjälp av en gaffel eller i matberedare.
  2. Passera hallonmoset genom en sil och kasta bort kärnorna (eller spara dem och blanda i yoghurten till frukost).
  3. Blanda honung och yoghurt väl.
  4. Vänd försiktigt ner hallonpurén och blanda väl tills färg och konsistens är jämn.
  5. Vispa grädden hårt och blanda ned den i yoghurt- och hallonblandningen.
  6. Tillsätt den krossade chokladen och blanda ytterligare en gång.
  7. Portionera upp desserten i 4 portionsglas och garnera med hallon och mynta- eller citronmelissblad.
  8. Servera genast eller täck över med plastfolie och kyl upp till 8 timmar.
21 oktober 2010

Fler goda recept