Hallonmousse med mynta och choklad

Foto: tV4
Hallonmousse med mynta och choklad
6 ingredienser
30 min
En efterrätt som aldrig är fel. Förbered gärna i god till så den får stå till sig i kylen.
Dryckestips
Moscato d´Asti, art.nr 95707.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- 350 g hallon, tinade/färska, plus några extra fina hela till garnering
- 1,5 dl turkisk yoghurt
- 0,5 dl honung, flytande
- 1,5 dl vispgrädde
- 20 g mörk choklad, krossad
Till garnering
- mynta (eller citronmeliss)
Gör så här
- Mosa hallonen med hjälp av en gaffel eller i matberedare.
- Passera hallonmoset genom en sil och kasta bort kärnorna (eller spara dem och blanda i yoghurten till frukost).
- Blanda honung och yoghurt väl.
- Vänd försiktigt ner hallonpurén och blanda väl tills färg och konsistens är jämn.
- Vispa grädden hårt och blanda ned den i yoghurt- och hallonblandningen.
- Tillsätt den krossade chokladen och blanda ytterligare en gång.
- Portionera upp desserten i 4 portionsglas och garnera med hallon och mynta- eller citronmelissblad.
- Servera genast eller täck över med plastfolie och kyl upp till 8 timmar.