Renskavspasta med chèvre och lingon

Renskavspasta med chèvre och lingon
Foto: TV4
Johan Jureskog
Johan Jureskog

Renskavspasta med chèvre och lingon

14 ingredienser

I Förkväll lagar Johan Jureskog sin variant av en rätt, Marie Tegnérs recept i samma stil är något hälsosammare. Här är Maries renskavspasta.

Här hittar du Johans

Renskav

.

Ingredienser

portioner
  • 1 förp djupfryst renskav, 240 g
  • 0,5 msk smör/olja
  • 1 rödlök (eller gul lök)
  • 100 g svamp
  • 1 msk soja
  • 1-2 msk dijonsenap
  • 1 msk färsk timjan, hackad
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • 1 dl vatten
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 150 g pasta, med lång koktid
  • 30 g mager chèvre
  • 2 msk lingon

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på paketet.
  2. Fräs skavet i fettet. Sära på bitarna efterhand.
  3. Tillsätt lök och svamp, som får fräsa med ett par minuter.
  4. Blanda ner soja, senap, kryddor, vatten och crème fraîche.
  5. Koka upp och låt sjuda några minuter.
  6. Blanda pastan med renskavsgrytan.
  7. Lägg upp på varma tallrikar, strö över lingonen och smula över osten.