Halstrad råbiff med persiljesmör och tomatsallad

Halstrad råbiff med persiljesmör och tomatsallad
Foto: TV4
Johan Jureskog
Johan Jureskog

Halstrad råbiff med persiljesmör och tomatsallad

23 ingredienser

En personlig favorit och utan kolhydrater riktigt nyttig! /Johan Jureskog

Ingredienser

portioner
  • 800 g rostlock av nöt, för att mala själv eller samma mängd nymald fettsnål nötfärs
  • 4 äggulor
  • 1 rödlök, finhackade
  • 2 färdigkokta rödbetor
  • 0,75 dl inlagd kapris, grovhackad
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk cognac
  • worcestersås (efter smak)
  • tabasco
  • svartpeppar, nymald från kvarn
  • salt
  • 100 g smör
  • 1 msk schalottenlök, finhackad
  • 0,5 citron, saften och cest
  • ca 1 näve kruspersilja
  • salt (efter smak)
  • 6 tomater
  • 1 rödlök, finskuren i halvmånar
  • sherryvinäger
  • olivolja
  • färsk kruspersilja, grovt skuren
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymald från kvarn

Gör så här

  1. Mal färsen, gärna 2 gånger.
  2. Blanda sedan alla ingredienserna i en bunke och forma till fyra biffar. Lägg i kylen tills det skall tillagas.
  3. Blanda smöret och rulla in det i plastfilm.
  4. Skär tomater och lägg upp härligt på ett fat, dra över sherryvinäger, peppar och flingsalt.
  5. Halstra på i en het panna, snabbt så den fortfarande är riktigt blodig.