Stuvade makaroner med falukorv

Johan Jureskog
Johan Jureskog

Stuvade makaroner med falukorv

64

13 ingredienser

Så gott, såå bra! Avnjutes såklart med chilisås. /Johan Jureskog

Ingredienser

portioner4
  • 800 g falukorv
  • smör
  • 1 l gammaldags mjölk (eller 3 %)
  • 5 kryddpepparkorn
  • 5 vitpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk salt
  • 6 dl gammaldags makaroner
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk smör

Tillbehör

  • muskot
  • chilisås
  • färsk kruspersilja

Gör så här

  1. Falukorv
    Falukorv skärs i ½ centimeters skivor med ett snitt inåt mitten.
  2. Steks krispiga med lite smör i en relativt het panna. Godast blir det riktigt hårdstekta och nystekta!
  3. Makaroner
    Koka upp mjölken tillsammans med kryddorna och saltet, sjud i 5 minuter.
  4. Sila bort kryddorna.
  5. Koka sedan makaronerna i mjölken. Se till att sänka temperaturen kraftigt på spisen och låt sedan makaronerna sjuda i lugn och ro.
  6. Med lite jämna mellanrum rör du sedan i makaronerna så bränner det inte vid.
  7. När sedan mjölken har kokat in ordentligt i makaronerna så späder du med grädden och låter det koka in också.
  8. Runda sedan av med smöret.
  9. Smaka av med salt.
  10. Riv muskot på och servera med falukorven, smaskens!