Stekt torsk med curryremoulade
Stekt torsk med curryremoulade
19 ingredienser
Stekt torsk med curryremoulade med dill och citron. Så sjukligt enkelt och smarrigt, en av mina fiskfavvos. /Johan Jureskog
**Skirat smör
**Smält smör och ta endast det översta "klara" smöret. Låt inte den tjockare bottensatsen komma med.
Ingredienser
Fisk
- 800 g torskfilé
- 2 dl vetemjöl
- 3 ägg
- 3 dl mie de pain (mixat dagsgammalt bröd)
- 2 dl smör, skirat
Curryremoulade
- 3 äggulor
- 2 msk vitvinsvinäger
- 1 msk dijonsenap
- salt (efter smak)
- 5 dl rapsolja
- 100 g pickles, hackade
- 1 msk curry (helst stekt med lök & vitlök)
- 0,5 dl crème fraîche
- peppar (efter smak)
garnityr
- färskpotatis
- dill
- citron
- salt (efter smak)
- svartpeppar (efter smak)
Gör så här
Curryremoulade
- Vispa äggulorna kraftigt tillsammans med vinäger, senap och lite salt.
- Tillsätt olja i en tunn stråle så att såsen tjocknar.
- Blanda majonnäsen med pickles, curry och crème fraiche.
- Smaka av med salt och peppar.
Fisk
- Dubbelpanera fisken.
- Stek den sedan gyllenbrun i smöret.
- Salta och peppra.
Vid servering
- Servera med potatis och garnera med dill och citron.