Moulabaisse

Moulabaisse
Foto: Tv4

Moulabaisse

3

16 ingredienser

45 min

Variation på den sydfranska Bouillabaisse, med musslor och grädde.

Vintips från Joakim
Santa Carolina Reserva de Familia Chardonnay, art nr 72976, 129 kr

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner4
  • 1 gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 5 msk olivolja
  • cayennepeppar, en knivsudd
  • 1 tsk chilifrukt
  • 3 msk tomatpuré
  • 15 körsbärstomater
  • 0,5 g saffran
  • 3 dl vitt vin
  • 4 dl vatten
  • 500 g räkor
  • 60 ml fiskfond, koncentrerad
  • 400 g grönmusslor
  • 2 dl grädde
  • 0,5 tsk strösocker
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Skala räkorna och koka en räkfond på skalen, tillsammans med 3 dl vitt vin och 4 dl vatten (ca 30 min).
  2. Fräs sedan lök, vitlök och hackad chili i olivolja tillsammans med några stänk cayennepeppar, tillsätt hackade cocktailtomater, saffran och fräs ytterligare någon minut.
  3. Tillsätt räkfond, koncentrerad fiskfond samt tomatpuré och låt koka rejält i ca 15 minuter.
  4. Lägg sedan i musslorna samt grädden och sjud ytterligare 5 minuter, till sist lägger du i räkorna.
  5. Smaka av med salt, toppa med en knivsudd socker och servera!