Jessica Frejs knäckiga äppelpaj

146 röster
45 m
6-8
Jessica Frejs knäckiga äppelpaj

Jessica Frejs favoritrecept på äppelpaj - knäckig, glutenfri och supergod! Dessutom blir det lite disk! Bättre än så blir väl inte en äppelpaj? Servera med glass eller crème fraiche som ger en härlig syra till den söta pajen.

Välj havregryn som är helt glutenfria om du vill laga pajen helt glutenfri.

45 m
6-8

Du behöver

  • 500 g svenskt äpple
  • 0,5 tsk malen kanel
  • 150 g smör
  • 2,5 dl farinsocker
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 1 dl majsmjöl
  • 3 dl havregryn, glutenfria
  • 1 krm salt
  • 0,5 tsk bakpulver
  • glass (eller crème fraiche, till servering)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Klyfta äpplena och lägg i en pajform och strö över kanel.
  3. Bryn smöret i en kastrull, dvs smält det under omrörning tills de skummar och är gyllene i färgen.
  4. Ta av från värmen, slå i farinsocker och vispgrädde och rör om. Tillsätt majsmjöl och rör om till en slät smet. Rör i bakpulver.
  5. Tillsätt havregryn och salt och bred massan över äpplena i formen. Grädda i ugnen i ca 30 minuter.
  6. Servera ljummen med vaniljglass eller crème fraiche.
20 november 2016