Jessica Frejs knäckiga äppelpaj

koket.se
Jessica Frejs knäckiga äppelpaj
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Jessica Frejs knäckiga äppelpaj

10 ingredienser

45 m

Jessica Frejs favoritrecept på äppelpaj - knäckig, glutenfri och supergod! Dessutom blir det lite disk! Bättre än så blir väl inte en äppelpaj? Servera med glass eller crème fraiche som ger en härlig syra till den söta pajen.

Välj havregryn som är helt glutenfria om du vill laga pajen helt glutenfri.

Se Jessica Frej laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner6 - 8
  • 500 g svenskt äpple
  • 0,5 tsk malen kanel
  • 150 g smör
  • 2,5 dl farinsocker
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 1 dl majsmjöl
  • 3 dl havregryn, glutenfria
  • 1 krm salt
  • 0,5 tsk bakpulver
  • glass (eller crème fraiche, till servering)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Klyfta äpplena och lägg i en pajform och strö över kanel.
  3. Bryn smöret i en kastrull, dvs smält det under omrörning tills de skummar och är gyllene i färgen.
  4. Ta av från värmen, slå i farinsocker och vispgrädde och rör om. Tillsätt majsmjöl och rör om till en slät smet. Rör i bakpulver.
  5. Tillsätt havregryn och salt och bred massan över äpplena i formen. Grädda i ugnen i ca 30 minuter.
  6. Servera ljummen med vaniljglass eller crème fraiche.