Jerk chicken på grillen

NYHET
Jerk chicken på grillen
Foto: TV4

Jerk chicken på grillen

22 ingredienser

40 min

Middag med karibisk twist i form av kycklingklubbor som marineras i en riktigt god och kryddig marinad och sedan läggs på grillen. Servera de grillade klubborna med nykokt ris och en frisk och fräsch mangosalsa med chili, koriander och massor av lime.

Ingredienser

portioner

Jerk chicken

  • 800 g kycklingklubba
  • 2 msk rapsolja
  • 3 msk soja
  • 2 tsk brunt farinsocker
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 1 tsk färsk ingefära, riven
  • 1 tsk torkad timjan
  • 0,5 tsk malen kryddpeppar
  • 1 tsk five spice
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 limefrukt, pressad saft
  • salt
  • svartpeppar

Mangosalsa

  • 2 mango, mogen och tärnad
  • 0,5 rödlök, finhackad
  • 1 röd chilifrukt, finhackad (valfritt)
  • 1 limefrukt, pressad saft
  • 1 kruka färsk koriander
  • salt

Till servering

  • 4 port ris (t ex basmati eller jasmin)
  • limefrukt, i klyftor
  • färsk koriander

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienser till jerkmarinaden i en skål. Lägg kycklingen i en plastpåse eller form och häll över marinaden. Låt marinera minst 30 minuter, gärna över natten i kylskåp.
  2. Blanda ingredienserna till mangosalsan i en skål och smaka av med lime och salt.
  3. Tillaga riset till serveringen enligt anvisning på förpackningen.
  4. Grilla kycklingen på medelhög värme, gärna med lock, ca 20–25 minuter beroende på bitarnas storlek. Vänd då och då tills kycklingen är genomstekt och har fin grillyta.
  5. Servera jerk chicken med nykokt ris och mangosalsa. Toppa med limeklyftor och koriander.

Tips! Kycklingen kan med fördel marineras några timmar i kylen. Även salsan kan förberedas i god tid och stå svalt fram till servering.