Jerk chicken and coconut rice
Jerk chicken and coconut rice
25 ingredienser
30 m + tid för marinering
Ugnsstekta kycklinglår med karribisk kryddblandning, ris kokt i kokosmjölk och hemgjord salsa - Spicy och friskt!
Tips! Kryddblandningen som blir över går bra att spara i kylskåp - den håller länge!
Ingredienser
Jerk spice
- 2 msk lökpulver
- 1 msk vitlökspulver
- 2 tsk torkad timjan
- 2 tsk malen kryddpeppar
- 0,5 tsk malen kanel
- 1 tsk cayennepeppar
- 2 tsk malen svartpeppar
- 2 tsk salt
Jerk Chicken
- 800 g kycklinglårfiléer benfria
- 0,5 dl Jerk Spice
- 2 dl ljus lageröl (typ Budweiser eller Carib)
- rapsolja, till stekning
Kokosris
- 4 port jasminris
- 2,5 dl kokosmjölk
- 5 dl vatten
Salsa fresca
- 2 tomater, i tärningar
- 10 cm gurka, i tärningar
- 4 salladslökar, grovt slantade
- 1 röd chilifrukt, urkärnad
- 1 jalapeño, urkärnad
- 1 limefrukt, saften
- 1 kruka koriander
- salt
- svartpeppar
Servering
- 0,25 ananas
Gör så här
- Marinera kycklinglårfiléerna i jerk spice och öl över natten.
- Blanda allt till er salsa fresca i en blender och mixa till en grov och löjligt delikat salsa. Smaka av med salt och peppar. Spicy, friskt och med bra sälta och syra. Låt stå svalt!
- Koka upp vatten och kokosmjölk och koka riset enligt tidsangivelser på förpackningen. Krydda rikligt med salt.
- Hetta upp rapsolja i en stekpanna och genomstek lårfiléerna till fin färg. Skala och tärna ananas under tiden.
- Servera riset med ”jerk-spiced” kyckling ovanpå. Toppa med tärnad färsk ananas och er delikata salsa fresca.