Jerk chicken and coconut rice

Jerk chicken and coconut rice
Foto: Frederik Zäll
Frederik Zäll
Frederik Zäll

Jerk chicken and coconut rice

25 ingredienser

30 m + tid för marinering

Ugnsstekta kycklinglår med karribisk kryddblandning, ris kokt i kokosmjölk och hemgjord salsa -  Spicy och friskt!

Tips! Kryddblandningen som blir över går bra att spara i kylskåp - den håller länge!

Ingredienser

portioner

Jerk spice

  • 2 msk lökpulver
  • 1 msk vitlökspulver
  • 2 tsk torkad timjan
  • 2 tsk malen kryddpeppar
  • 0,5 tsk malen kanel
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 2 tsk malen svartpeppar
  • 2 tsk salt

Jerk Chicken

  • 800 g kycklinglårfiléer benfria
  • 0,5 dl Jerk Spice
  • 2 dl ljus lageröl (typ Budweiser eller Carib)
  • rapsolja, till stekning

Kokosris

  • 4 port jasminris
  • 2,5 dl kokosmjölk
  • 5 dl vatten

Salsa fresca

  • 2 tomater, i tärningar
  • 10 cm gurka, i tärningar
  • 4 salladslökar, grovt slantade
  • 1 röd chilifrukt, urkärnad
  • 1 jalapeño, urkärnad
  • 1 limefrukt, saften
  • 1 kruka koriander
  • salt
  • svartpeppar

Servering

  • 0,25 ananas

Gör så här

  1. Marinera kycklinglårfiléerna i jerk spice och öl över natten.
  2. Blanda allt till er salsa fresca i en blender och mixa till en grov och löjligt delikat salsa. Smaka av med salt och peppar. Spicy, friskt och med bra sälta och syra. Låt stå svalt!
  3. Koka upp vatten och kokosmjölk och koka riset enligt tidsangivelser på förpackningen. Krydda rikligt med salt.
  4. Hetta upp rapsolja i en stekpanna och genomstek lårfiléerna till fin färg. Skala och tärna ananas under tiden.
  5. Servera riset med ”jerk-spiced” kyckling ovanpå. Toppa med tärnad färsk ananas och er delikata salsa fresca.