Rostade rotfrukter

Rostade rotfrukter
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Rostade rotfrukter

Av: Jens Sjögren Sebastian Hedin

Från: Superklasse

7 ingredienser

1h

Rostade rotfrukter är mycket enkla att göra och passar till både kött och kyckling. Perfekt att laga när man väntar mycket gäster.

Ingredienser

portioner
  • 2 rödbetor
  • 2 gulbetor
  • 1 palsternacka
  • 1 persiljerot
  • 2 morötter
  • havssalt
  • olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala morötter, palsternacka och persiljerot. Skölj röd- och gulbetorna, men behåll skalet på.
  2. Lägg havssalt i botten på en ugnsplåt. Olja in rotfrukterna och placera dem på plåten. Baka i ugn i cirka 50 min.
  3. Rotfrukterna kan serveras både varma och kalla. Se bara till så de inte blir för mosiga, lite tuggmotstånd är gott. Försök att få av så mycket av saltet som möjligt när rotfrukterna bakat klart.