Ceviche

Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Ceviche
9 ingredienser
1h
Ceviche är en latinamerikansk fiskrätt där man låter vit fisk marinera i bland annat lime, koriander och chili. Servera den kall som förrätt eller gör en större sats och ställ fram på buffén!
Ingredienser
- 150 g lax
- 150 g hälleflundra
- 1 kruka koriander
- 6 limefrukter
- 1 apelsin
- 1 chilifrukt
- 1,5 klyfta vitlök
- 1 msk strösocker
- salt
Gör så här
- Pressa ner saften av limen och apelsinen i en bunke.
- Kärna ur chilin och hacka den tillsammans med koriandern och vitlöken. Blanda ner hacket i limen och apelsinen.
- Skär fisken i cirka 1 centimeter stora kuber (större kuber behöver längre tid i vätskan).
- Lägg ner fisken i bunken och smaka av med salt och socker.
- Låt stå i kylen i 40 minuter till 1 timme och ta sen fram den igen. Smaka och servera när du tycker fisken är lagom i smak och konsistens (fisken ska vara vit och fast).
- Servera gärna cevichen i glas på fot.