Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Hälsa
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Karamelliserade fikon
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Karamelliserade fikon
0
Spara
Av:
Jens Sjögren
,
Sebastian Hedin
Från: Superklasse
3
ingredienser
15 min
Gudagott till osten!
Brunch
Nyårsmat
Svensk/nordisk mat
Vegetariskt
Välj rätt vego
Ingredienser
4 färska fikon
3 msk strösocker
2 msk portvin
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Dela fikonen på mitten och lägg dem i en kastrull. Häll på sockret och låt det hela lösas upp på medelvärme.
När sockret har löst sig, häll på portvinet. Koka ett tag tills vätskan blir lite kolaaktig.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut